پس از شکست مذاکرات ادغام نیسان و هوندا، فاکسکان علاقهمند به سرمایهگذاری در نیسان است. این شرکت تایوانی امسال تولید دو مدل خودرو برقی اختصاصی خود را آغاز خواهد کرد. فاکسکان که با نام رسمی هونهای پرسیژن اینداستری (Hon Hai Precision Industry Co., Ltd) شناخته میشود، یک شرکت تایوانی است که بهعنوان بزرگترین تولیدکننده قراردادی محصولات الکترونیکی در جهان شناخته میشود. این شرکت تامینکننده قطعات و مونتاژکننده بسیاری از برندهای معروف، از جمله اَپل، سونی، مایکروسافت، دل و نینتندو است.
انگیزههایی برای ورود به صنعت
با کاهش رشد بازار گوشیهای هوشمند و افزایش رقابت، فاکسکان تصمیم گرفت وارد بازار خودروهای برقی (EVs) شود و به یک تولیدکننده قراردادی خودرو تبدیل شود. استراتژی این شرکت مشابه کاری است که در بازار موبایل انجام داده بود؛ یعنی تولید خودروهای برندهای دیگر بهصورت قراردادی. به این ترتیب برای حضور در این صنعت آنها بهسمت توسعه پلتفرم خودرو برقی MIH که خودروسازان مختلف میتوانند از آن استفاده کنند، همکاری با برندهایی مانند Fisker، Lordstown Motors و Byton، تلاش برای خرید سهام نیسان و مذاکره با میتسوبیشی برای تولید خودروهای برقی و همچنین توسعه و تولید مدلهای اختصاصی خود شامل Model B (هاچبک برقی) و Model C (شاسیبلند برقی) رفته است.
نفعی که میتسوبیشی خواهد برد
چند روز پس از انتشار گزارشهایی مبنی بر مذاکرات فاکسکان با دو خودروساز ژاپنی، منابعی اعلام کردهاند که یکی از این شرکتها میتسوبیشی است.
در صورت نهایی شدن این توافق، میتسوبیشی ممکن است تولید برخی از مدلهای برقی خود را به فاکسکان بسپارد که میتواند نقطه عطفی در استراتژی این خودروساز ژاپنی باشد.
باید پذیرفت که فاکسکان که بهعنوان غول تولیدکننده قطعات الکترونیکی شناخته میشود، چند سالی است بهدنبال کاهش وابستگی خود به این حوزه و ورود به بازار خودروهای برقی است. این شرکت پیش از این هدفگذاری کرده بود که تا سال ۲۰۲۵ حدود ۵ درصد از سهم بازار جهانی خودروهای برقی را بهدست آورد و قراردادهایی با شرکتهایی مانند Lordstown، Fisker و Byton چین امضا کرده است. با این حال، تاکنون بهرشد مورد انتظار خود نرسیده و همکاری احتمالی با میتسوبیشی میتواند یک گام بزرگ برای این شرکت باشد.
بر اساس گزارش Nikkei Asia، فاکسکان بیش از ۶ ماه است که با میتسوبیشی در حال مذاکره است. این شرکت تایوانی امیدوار است با اثبات تواناییهای تولیدی خود، خودروسازان معتبر بیشتری را جذب کند. هنوز مشخص نیست کدام مدلهای برقی میتسوبیشی توسط فاکسکان تولید خواهند شد، اما میتسوبیشی قصد دارد سال آینده یک خودرو برقی جدید را در بازار آمریکا عرضه کند که احتمالا یک کراساوور کوپه خواهد بود.
همکاری با سایر ژاپنیها
فاکسکان سال گذشته بهخرید سهام نیسان علاقه نشان داده بود، اما در نهایت نیسان مذاکراتی را برای ادغام با هوندا آغاز کرد که در فوریه ۲۰۲۵ شکست خورد. با این وجود، فاکسکان همچنان بهدنبال سرمایهگذاری در نیسان و ساخت خودروهای برقی آینده این برند است.
علاوهبر همکاری با خودروسازان بزرگ، فاکسکان امسال تولید دو مدل اختصاصی خود را آغاز خواهد کرد که شامل یک هاچبک برقی که ابعادی مشابه فولکسواگن ID.۳ دارد (با نام فعلی مدل B) و یک شاسیبلند الکتریکی است که از سهماهه چهارم امسال در آمریکای شمالی تولید خواهد شد که فعلا آن را بهنام مدل C میشناسیم.
درنهایت نیز کانسپت مدل D که بهعنوان یک LMUV (وسیلهنقلیه چندمنظوره) توصیف میشود، ویژگیهایی از SUV ها و مینیونها را با یکدیگر ترکیب میکند. با وجود ابعاد و اندازه بزرگ، ضریب درگ این خودرو ۰.۲۳ cd اعلام شده که جالب توجه و چشمگیر است.
مدل D فاکستُرون با اندازه ۵۱۹۵ میلیمتر (۲۰۴.۵ اینچ) طول، ۱۹۹۵ میلیمتر (۷۸.۵ اینچ) عرض و ۱۷۸۵ میلیمتر (۷۰.۳ اینچ) ارتفاع، کمی بزرگتر از تویوتا سیِنا است.
سبک طراحی این خودرو برقی «از داخل به بیرون» بوده و با هدف ارائه حداکثر فضای داخلی بدون قربانی کردن یک فضای بیرونی شیک و آیرودینامیک ساخته شده است.
اگر فاکسکان بتواند همان استراتژی موفق خود در دنیای الکترونیک را در صنعتخودرو پیاده کند، ممکن است بهیک اَبَرقدرت جدید در تولید خودروهای برقی تبدیل شود.
اما این مسیر چالشهای زیادی دارد؛ از جمله رقابت با خودروسازان بزرگ، تامین زنجیره تولید و اثبات کیفیت محصولات.
با این حال، ورود این شرکت به صنعتخودرو میتواند تولید خودرو را متحول کند و قیمتها را کاهش دهد؛ همانطور که تولید گوشیهای هوشمند را متحول کرد.